wouter-header

 

 

 

CONTACT

info@wouterberns.nl
T +31 (0) 6 129 285 16
Galerie Tripmaker

Galerie Tripmaker is een galerie voor realistische, figuratieve, verhalende kunst. Het is de thuisbasis van kunstschilder Wouter Berns en is gevestigd aan de     Oudestraat 190 in de belangrijkste winkelstraat van de Hanzestad Kampen. De kerncollectie bestaat uit Berns' schilderijen. Minimaal twee keer per jaar is er een thematentoonstelling. De extra openingstijden van deze tentoonstellingen zijn dan te vinden op deze site en en we houden je op de hoogte via FaceBook.

Rond 1500 woonde in het pand waar Galerie Tripmaker is gevestigd een rijke bierbrouwer, Dirick Tripmaker. De naam van de galerie komt dus niet zomaar uit de lucht vallen. Bovendien is  kunstschilder Wouter Berns een professionele tripmaker als je uitgaat van het creatieve en artistieke proces waar hij doorheen gaat om tot zijn fantasievolle, verhalende schilderijen te komen. Schilderen is als een korte reis waarop andere werelden worden ontdekt en nieuwe wegen worden gevonden.  Zo verbindt de naam Galerie Tripmaker het rijke Kamper verleden met het kunstzinnige heden.

  foto: Freddy Schinkel

freddy_schinkel_galerie_tripmaker.jpeg

Galerie TripmakerOudestraat 190, 8261 CW in Kampen

Open: Vrijdag, Zaterdag en Zondag  van 1300-1700 uur. 

Uiteraard zijn we ook open op afspraak.

tel:  +31 (0) 612 928 516 

 

Van 1 t/m 26 augustus houden we onze zomerstop.

27 augustus doen we de deur weer open.

 

Van 1 mei t/m 1 augustus in Galerie Tripmaker:

De vrije wereld van Wouter Berns. Een tentoonstelling vol verhalende schilderijen. Veel van de tentoonsgestelde werken hebben met lezen en boeken van doen. En dat heeft een reden: Uitgeverij Van Warven gaf onlangs Een hemel voor Theo uit, Berns' schrijfdebuut. Deze korte roman roept eenzelfde sfeer op als zijn schilderijen; het schetst een onvoorstelbare, maar niet onmogelijke wandeling deze keer door het hemelrijk.

Boekenschilderijen. Boeken vormen een onuitputtelijke inspiratiebron voor Wouter Berns. Of het nu om oude verhalen uit de Griekse mythologie of de bijbel gaat, of om hedendaagse literatuur. Prometheus, Jona, Don Quichotte, Gulliver, Mr. Pip, een goede kijker herkent de verhalen in de schilderijen. Boeken spelen ook letterlijk een rol in Berns’ werk, als ruggensteun, onderdak of als fruit aan de bomen. Regelmatig worden zijn schilderijen gebruikt als illustratie voor een boekomslag.

Het schilderij ‘de gedachteloze filosoof’ dat op de voorkant van Wouter Berns’ debuutnovelle Een hemel voor Theo prijkt, hangt op een prominente plek. Verder is er ook weer vers van de ezel werk te zien.


wouter_berns_een_hemel_voor_theo.jpg